top of page

Al millennia lang gebruiken ze in grote delen van Zuid-Amerika de natuur en wat daarin te vinden is als medicijn om fysieke en emotionele ongemakken te genezen. Zo ook het de geneeskundige krachtvan een thee genaamd Ayahausca.
Dit drankje bestaat uit 2 componenten. De eerste komt van de Caapi Banisteriopsis liaan en werkt als een MAO-remmer en natuurlijke antidepressiva. Dit ingrediënt zorgt er voor dat de natuurlijke bestrijders in ons lichaam van onder andere DMT (Dimethyltriptamine) even tijdelijk minder goed hun werk doen. De tweede komt vaak van de bladeren van de Chakruna of Chaliponga plant. Deze bladeren bevatten een hoge dosis DMT en zorgen er onder andere voor dat onze hersenen anders gaan waarnemen.

 

De combinatie van deze componenten zorgen ervoor dat er gedurende 3 tot 4 uur een innerlijke reis gemaakt kan worden. Deze reis kan er voor zorgen dat je trauma herbeleeft, het lichaam opgeslagen spanning en energie los kan laten en je inzichten kunt verkrijgen die je kunt intergreren in jouw leven en bestaan.
Tijdens de reis met moeder Ayahuasca kunnen er verschillende dingen gebeuren. Zo kan het zo zijn dat je anders waarneemt, je geur en gehoor versterken en dat je lichaam op allerlei manieren gaat ontladen. Dit kan bijvoorbeeld door te trillen, lachen, huilen, overgeven, zweten en nog veel meer. Al deze vormen van ontspanning gebeuren niet zonder reden en zouden volledig toegelaten mogen worden om het maximale uit de innerlijke reis te halen.

Een diepgaande Plant Medicijn ceremonie is geschikt voor mensen die o.a. op zoek zijn naar:
- Persoonlijke ontwikkeling en/of spirituele groei
- Zingeving of een doel in het leven
- Loslaten van oude overtuigingen
- Verkrijgen van inzichten
- Meer verbinding met zichzelf en/of de omgeving
- Verwerking van onopgeloste pijnlijke ervaringen of trauma’s
- Verlichting van stress gerelateerde symptomen of fysieke pijn

Een Ayayhuasca ceremonie is altijd inclusief:
- Rapé & Sananga (optioneel)
- Prachtige muzikale begeleiding (oa diverse live muziek)
- Fruitsalade & verse soep na de ceremonie
- Overnachting in de ceremonie ruimte (bij 2 daagse ceremonie)
- Aandachtige persoonlijke begeleiding van ervaringsdeskundige en professionele facilitators 
- Sharing & integratie cirkel
- Eventueel Adem- en/of lichaamswerk (bij 2 daagse ceremonie)
- Goede nazorg en hulp bij integratie indien nodig

Sta je open om een onvergetelijke ervaring op te doen? Wil je persoonlijk en/of spiritueel groeien? Ben je op zoek naar verbinding, heling, zingeving en nieuwe inzichten? Dan ben je meer dan welkom om bij ons te komen reizen. Geef jezelf het mooiste kado wat je je kunt wensen

BELANGRIJK!
Niet iedereen kan, om verschillende redenen, met dit Plant Medicijn werken. Bepaalde ziektes, psychiatrische stoornissen, recreatieve drugs en medicijnen blijken niet samen te gaan met het Plant Medicijn, vooral die middelen die stoffen bevatten die de serotonine niveaus beïnvloeden (SSRI’s). Jezelf goed informeren en een goede voorbereiding voor het bijwonen van een ceremonie is daarom een must!

We vragen je daarom na je reservering een vragenlijst in te vullen, daarna nemen we op basis van je antwoorden eventueel nog contact met je op voor een persoonlijk gesprek. Als je eenmaal gaat deelnemen aan een van onze retreats sturen we je uitgebreide informatie toe om je goed voor te kunnen bereiden voor de retreat en ceremonies.

De Heilige Moeder Planten die wij gebruiken zijn geen quick fix, of een recreatieve middel dat je zo maar even neemt of een vervanging voor voorgeschreven medicatie! Het is niet aan te raden om met dit middel te gaan werken als je niet echt geïnteresseerd, gemotiveerd en bereid bent om naar binnen te gaan en om je volledig over te geven aan het proces wat zich aandient.

 

Wil je meer info over een reis met het Plant Medicijn Ayahuasca? Of wil je deelnemen aan een van deze ceremonies?

Stel dan je vraag of meld je aan via het contactformulier op deze site.

Zien we je bij de volgende ceremonie?

Groepsceremonie

Zaterdag 4 & zondag 5 mei
Retreathouse, Lith

Liefdevolle investering: €325

Priveceremonie vanaf €555
Kan op afspraak gepland worden. Neem hiervoor contact met ons op

Vragen of aanmelden? Stuur ons een berichtje via het contactformulier

 

bottom of page