top of page

Magic truffels zijn familie van de paddenstoelen. Door de condities in de omgeving groeien deze niet als paddenstoelen boven de grond maar in de vorm van Sclerotia onder de grond. Deze medicinale truffels worden al ruim 10.000 jaar door inheemse volkeren gebruikt over de hele wereld. Zo zijn er oude rotstekeningen gevonden van ruim 6.000 jaar geleden in Spanje tot rotsschilderingen in Midden-Amerika van ongeveer 10.000 jaar geleden.

De werkzame stof die een psychoactieve werking op het menselijk lichaam heeft heet psilocybine. In ons lichaam wordt deze stof omgezet naar psilocine. Dit laatste is gerelateerd aan DMT (dimethyltriptamine, de werkzame stof in onder andere Ayahuasca). Psilocybine wordt makkelijk door het lichaam afgebroken en laat geen toxische stoffen achter.

Tijdens de uitwerking van de truffels gaat je bewustzijn steeds meer naar binnen. Door zelf betekenis te geven aan de visuele, emotionele en audiovisuele effecten maak je andere verbinding in je hersenen. De reis met truffels ontvouwt zich in golven. Dit wil zeggen dat je het ene moment volledig aan het reizen bent in je onderbewustzijn en het andere moment wat meer terug lijkt te komen in je bewustzijn.

Een ceremonie met magic truffels kan een helende werking hebben en is uitermate goed geschikt om het verleden te verwerken, inzichten te verkrijgen, visioenen en doelen te verkrijgen, verslavingen te overwinnen en trauma’s te verwerken. Ben je er wel van bewust dat het een hulpmiddel is wat niet per definitie alles oplost. Het belangrijkste aspect is wat je er zelf naderhand mee doet en hoe je de verschillende dingen in je leven integreert.

Tijdens de ceremonie kan je allerlei fijne en minder fijne emoties ervaren. Zo kan je het ene moment heel blij, vrolijk en aan het lachen zijn. En het andere moment voelt het zwaar, onprettig en kunnen emotionele uitingen van verdriet en angst zich aandoen. De ervaring geeft je letterlijk een afwisseling van je lichte, liefdevolle kanten evenals je donkere, schaduwkanten. Het hele pakket als je kijkt naar wie of wat wij zijn als mensen.

Een innerlijke reis met truffels wordt op een aantal verschillende niveaus beleefd worden. De emotionele en mentale ervaring confronteert je met gedachten, inzichten, trauma’s en ervaringen uit je leven. Er kunnen zich verschillende manieren van loslaten aandoen als huilen, lachen, overgeven en nog veel meer. Dit wordt als iets goeds gezien en het beste is je hieraan overgeven in plaats van je er tegen te verzetten. Op het fysieke niveau heeft het een reinigende werking op het lichaam. Opgehoopte energie in het lichaam kan losgelaten worden en er kunnen ontspanningen plaatsvinden. Dit gebeurd op verschillende manieren als bewegingen, trillingen, brommen en andere lichamelijke sensaties. Dan is er ook nog het spirituele niveau. Dit wil zeggen dat je gevoelens kunt ervaren van liefde, eenheid met alles wat is en inzichten over jezelf, het universum, verschillende dimensies en je hogere bewustzijn of zelf verkrijgen.

Tijdens het proces krijg je wat je aankunt en wat je op dat moment nodig hebt. Meestal duurt het reizen in je onderbewustzijn zo’n 5 tot 6 uur. Wij begeleiden je met veel liefde en aandacht en bieden je de hulp die je op dat moment nodig hebt. Soms worden de inzichten pas duidelijk in de dagen of weken na de ceremonie. Ook dan staan we er voor je klaar om ervoor te zorgen dat je het maximale uit de ervaring kunt halen.

Een ceremonie met truffels kan letterlijk levens veranderend zijn. Als je dit serieus benadert en wanneer je een goede voorbereiding, begeleiding en integratie toelaat levert dit bijna altijd iets heel bijzonders op. Ook kan het erg spannend zijn om in het onbekende te duiken en wij staan je hierin graag bij.

Zien we je bij de volgende ceremonie?

Groepsceremonie. Zie hiervoor onze agenda.

Een ceremonie is altijd inclusief eten, drinken, soundhealing, breathwork, sharing en nazorg

Priveceremonie kan op afspraak gepland worden. Neem hiervoor contact met ons op

Vragen of aanmelden? Stuur ons een berichtje via het contactformulier

 

bottom of page