top of page

Rapé is een heilig kruid uit het Amazonegebied en wordt door inheemse stammen gebruikt voor rituele plechtigheden en om de genezende werking.

Rapé wordt al duizenden jaren door de inheemse bevolking van het Amazonegebied gebruikt. De voorbereiding van de tot poeder vermalen planten speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van deze stammen. Zo worden er o.a. icaros gezongen en intenties mee gegeven aan het medicijn.

Rapé is een samengesteld geheel van diverse planten die groeien in het Amazonegebied. Het hoofdingrediënt is Nicotiana rustica. Dat is maar liefst twintig keer sterker dan Nicotiana tabacum.

Rapé kan zowel een stimulerend als een psychoactief effect veroorzaken. Dat hangt af van welke planten gebruikt worden om het te maken. Wanneer het tijdens sjamanistische rituelen gebruikt wordt, kan het diepzinnige ervaringen opwekken. Voor sjamanen is rapé heilig. Zij gebruiken het voor rituele gebeden om de krachten van de natuur aan te roepen. Dit, met het doel te genezen en de zegeningen van het regenwoud te ontvangen. Men gelooft dat de inheemse stammen in Zuid-Amerika al sinds de Mayacultuur deze tabak voor verschillende doeleinden gebruiken.

Onder de inheemse stammen van het Zuid-Amerikaanse continent wordt rapé bij verschillende ceremoniële rituelen gebruikt. De specifieke effecten van rapé variëren, al naargelang de gelegenheid, maar ook welke ingrediënten er voor de bereiding gebruikt worden.

 

De verpoederde rapé die we met een tepi (pijpje) in jouw neusholtes blazen veroorzaakt een intens effect dat de geest openstelt. Ook wordt men hierdoor bevrijd van fysieke, emotionele en spirituele ziektes. De hoge concentratie nicotine in het mengsel veroorzaakt een stimulerend effect en laat hormonen als adrenaline, acetylcholine en dopamine vrijkomen. Dit leidt tot een verhoogde helderheid en toegenomen bewustzijn.

De gebedsgenezers van het regenwoud gebruiken rapé om hun energievelden weer in balans te brengen en zichzelf in verbinding te stellen met hun hogere zelf en het universum. Het rapé ritueel wordt ook beschouwd als een methode om het lichaam te zuiveren en ontgiften.

Bij SOUL CARE faciliteren wij plantmedicijn ceremonies waar we rapé toedienen. Vaak gaat dit in combinatie met andere medicijnen maar er zijn soms ook aparte rapé ceremonies. Zie hiervoor onze agenda.

Wil je liever een individele rapé ceremonie dan kan dit natuurlijk ook. 

Zien we je bij de volgende ceremonie?

Vragen of aanmelden? Stuur ons een berichtje via het contactformulier

 

bottom of page