top of page

Trauma Release & Breathwork

Soms moet je gewoon een vrije val aandurven... om erachter te komen, dat je kan vliegen!

We hebben ons allemaal wel eens verloren gevoeld op een of ander moment als gevolg van een gebroken hart, een traumatische gebeurtenis, overlijden, scheiding, enz.

Dit gaat vaak gepaard met )lichamelijke) klachten, zoals depressie, migraine, angstgevoelens, slaapstoornissen, concentratiestoornissen, dissociatie, prikkelbaarheid, boosheid, miderwaardigheidsgevoelens, verslavingen en/of onverklaarbare pijn in het lichaam.

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) is een wetenschappelijk onderbouwde therapie waarbij het lichaam zichzelf herstelt van overweldigende ervaringen uit het verre- of recente verleden.
Een ander woord voor een overweldigende ervaring is trauma. Trauma is een gebeurtenis die destijds te onverwacht, te snel en te intens was om er op dat moment -vanuit het lichaam gezien- adequaat op te reageren. Ons lichaam raakte overweldigd en kon zich niet verdedigen op een manier zoals moeder natuur het bedoeld had, door te vechten of te vluchten, waardoor het trauma zich vastzet in je lichaam.

Soms zijn we ons heel duidelijk bewust van een bepaald trauma, soms ook niet. We voelen dan wel dat er iets is wat ervoor zorgt dat het leven niet loopt zoals we graag zouden willen, maar kunnen we de precieze oorzaak daarvan niet achterhalen. Soms gaat het namelijk ook om een trauma uit hele jonge jaren of om bijvoorbeeld geboortetrauma of overgenomen trauma van ouders of grootouders.

Wij vergeten gebeurtenissen, maar ons lichaam niet

We zijn geneigd gebeurtenissen te vergeten, maar ons lichaam kan ze niet vergeten en heeft er qua zenuwstelsel iedere dag last van. Voor sommige mensen is een overweldigende ervaring als 'de druppel die de emmer deed overlopen' en zij krijgen daarna fysieke en/of emotionele klachten.

 

Trauma release breathwork (TRB®) is een verzamelnaam voor een aantal krachtige vormen van ademwerk. Al deze vormen van ademwerk hebben één gemeenschappelijk doel, namelijk het bevrijden van de ademhaling, en daardoor je trauma en opgeslagen energie en tremoren.

Waarom gebruiken we verschillende vormen van ademwerk? 

We gaan er vanuit dat ieder mens verschillend is, daarom gebruiken we ook verschillende methoden of combinaties daarvan, die steeds op de karakterstructuur van iemand wordt afgestemd. Dit geeft de mogelijkheid om voor iedereen waarmee we werken het juiste traject te bieden. Waardoor meer rust, helderheid, stabiliteit en vrijheid in iemand leven kan ontstaan.

Doordat trauma zich vastzet in het lichaam, kun je praten wat je wil, echter los je daarmee het in het lichaam vastgezette trauma niet op, de blokkades die in het lichaam zijn ontstaan, verdwijnen daardoor niet. En precies dat is waar Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) & Trauma Release Breathwork (TRB®) je bij kan helpen.

Met BRTT® & TRB® laat je op een natuurlijke manier trauma en spanningen los uit het lichaam. Jouw lichaam doorgaat alle spanningen opnieuw om het vervolgens los te kunnen laten en er vrij van te komen. Het trauma en alle spanningen en blokkades worden opgeheven.

Effecten van BRTT® & TRB® 

 • Heling van trauma’s

 • Het verhelpt verschijnselen van depressie en Burn Out

 • Het vermindert rug, nek en schouderklachten

 • Het verbetert de kwaliteit van je nachtrust

 • Het geeft verlichting bij migraine

 • Het verhoogt je veerkracht

 • Het helpt je om los te komen van beklemmende emoties en gebeurtenissen

 • Het ondersteunt je in het loskomen van angsten en fobieën

 • Het geeft ontspanning in je bekkenbodem

 • Het vermindert de effecten van PTSS

 • Het laat je makkelijker en vrijer ademhalen

 • Het geeft je méér energie en uithoudingsvermogen

 • Je lichaam houdt minder spanning vast en daardoor voel jij je vrijer en lichter

 • Het verhoogt je flexibiliteit in je leven

 • Het geeft je emotioneel meer stabiliteit

 • Het vermindert angst rondom ernstige ziektes en aandoeningen

 • En het geeft verlichting bij chronische aandoeningen

 

Hoe ziet een sessie eruit?

We starten de sessie met een aantal ademhalingsoefeningen die tot doel hebben ontspannen te raken en in contact te komen met jouw fysieke lichaam. Vervolgens geef ik je een aantal lichaamsoefeningen die je achter elkaar gaat doen. Met deze oefeningen activeren we de psoas spier. Dit is een spier in het lichaam waar we veel spanning, angsten en trauma’s opslaan. Op het moment dat de psoas spier geactiveerd is en je in een trilling bent gekomen, neem je lichaam het vervolgens over en gaat ‘op zoek’ naar waar er spanning mag worden losgelaten.

Je kunt deze sessie uitbreiden met ademwerk. Deze combinatie is erg krachtig, omdat je tijdens een ademreis heel diep in jezelf komt. Je daalt af naar een stuk in je onderbewuste en gaat van daar uit ook fysiek loslaten door middel van trillingen en/of verkrampingen. De gecombineerde sessie duurt in totaal ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Kosten van een 1 op 1 sessie:

BRTT® (60-90 min) €110

TRB® (90-120 min) €130

Combi BRTT® & TRB® €220

Vind je het spannend om alleen te komen? Het is ook mogelijk om samen met iemand te komen voor een sessie. Het kan supermooi en waardevol zijn om samen te doen met iemand die je dierbaar is. Voorwaarde is wel dat je je echt bij elkaar op je gemak voelt en kwetsbaar durft te zijn bij elkaar.

 

Een aantal keer per maand faciliteren we verschillende groepssessies 

* Klank & ademreis (combi soundhealing & breathwork) €55

* Klank & ademreis SPECIAL (cacao, microdosing truffel, soundhealing & breathwork) €77

* Trauma Release & Breathwork (BRTT & TRB)  €125

Check onze agenda voor de data van deze groepssessies

Aanmelden via het contactformulier

bottom of page