top of page

Regressietherapie

Regressietherapie biedt een fascinerende reis naar de diepere lagen van ons bewustzijn, waar we herinneringen en ervaringen uit het verleden koesteren die ons heden en onze toekomst beïnvloeden. Deze therapievorm put uit de overtuiging dat veel van onze huidige emotionele, mentale en zelfs fysieke uitdagingen geworteld zijn in onopgeloste kwesties uit ons verleden, soms zelfs uit vorige levens.

De kern van regressietherapie ligt in het verkennen en begrijpen van deze diepgewortelde kwesties. Door middel van verschillende technieken, zoals visualisatie en geleide meditatie, word je begeleid naar een staat van diepe ontspanning waarin je toegang krijgt tot je onderbewuste geest. Hier kun je herinneringen, gevoelens en ervaringen herbeleven die anders verborgen zouden blijven.

Een van de krachtigste aspecten van regressietherapie is de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de oorsprong van bepaalde patronen, angsten, fobieën of chronische klachten. Door terug te gaan naar de bron van deze problemen kun je op een diepgaand niveau begrijpen en loslaten. Dit proces van bewustwording en heling kan een transformerend effect hebben op alle aspecten van je leven.

Regressietherapie is niet alleen gericht is op het herbeleven van traumatische ervaringen, maar ook op het integreren van positieve en versterkende herinneringen en gevoelens. Door een evenwichtige benadering te hanteren, kunnen je niet alleen oude wonden helen, maar ook je innerlijke kracht en veerkracht versterken.

Hoewel regressietherapie vaak wordt geassocieerd met het verkennen van vorige levens, is het belangrijk om te weten dat dit niet voor iedereen relevant is. Sommige cliënten vinden in plaats daarvan genezing en inzicht door terug te gaan naar vroege jeugdervaringen of zelfs naar de baarmoeder.

Het succes van regressietherapie hangt sterk af van de bereidheid van de cliënt om open te staan voor het proces en om diepe emotionele en psychologische transformatie te omarmen. Het kan een uitdagende, maar uiteindelijk zeer bevredigende reis zijn naar zelfontdekking, genezing en empowerment.

Of het nu gaat om het overwinnen van angst, het loslaten van belemmerende overtuigingen, het verbeteren van relaties of het bereiken van persoonlijke groei, regressietherapie biedt een waardevol gereedschap voor iedereen die op zoek is naar diepgaande verandering en welzijn. Met deskundige begeleiding en een open geest kan deze therapievorm een krachtige bron van heling en transformatie zijn.

Meer info of een afspraak maken? Stuur een berichtje via het contactformulier

Kosten 1:1 sessie (60-75 min) €110

Trajectprijs vanaf €400

Bartjong-0023.JPG
bottom of page