top of page

Soundhealing

Alles in de natuur bestaat uit trillingen. Klank is hoorbaar geworden trilling. Klank hoor je, klank voel je. De klank en frequentie van klankschalen raakt ons letterlijk in ons hele wezen. Omdat ons lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat, worden trillingen en geluid moeiteloos doorgegeven en door ons hele lichaam geleid.

Klankschalen nodige mensen uit naar zichzelf te luisteren en kunnen lichamelijke herstelprocessen bevorderen. Het leidt mensen weg van 'moeten' en denken en voert naar bewustwording in het hier en nu. Het kan ondersteunen om de geest tot rust te brengen, de stilte binnen te gaan en te weten. een klankschaalbehandeling kan op zichzelf gegeven worden of in combinatie met andere therapievormen.

 

 

Hoe werkt het?

 

Klank en geluid zijn overal, altijd. Bewust of onbewust. Je kunt je er niet aan onttrekken. Denk bijvoorbeeld aan achtergrondmuziek op het werk, een passerende auto, het kabbelen van water of gekwetter van een vogel.

Wanneer wij klanken waarnemen, doen we dit hoofdzakelijk met onze oren. Het bijzondere aan een klankschaalervaring is de combinatie van twee zintuigen die bij het aanslaan van een klankschaal tegelijk worden geprikkeld, namelijk het horen van de klanken en het voelen van de trilling.

Als we dit laatste naar het niveau van cellen verplaatsen, is de eenvoudigste manier om cellen in het lichaam aan te spreken door midden van trilling. Trilling van buitenaf veroorzaakt het meetrillen of resoneren van cellen. Doordat cellen van levende wezens zo direct reageren op muziek en klanken, is het mogelijk dat er veranderingen of transformaties optreden als deze cellen gaan resoneren met bepaalde klanken.

Trillingen van een klankschaal werken in op lichaam, geest en ziel van de mens en spreken zodoende de subtielere en fijnstoffelijke energieën aan. Door de klanktrillingen volgt er in feite een massage van alle lichaamscellen. Dit komt omdat deze een voor ons natuurlijke interval hebben, harmonieus. Er zijn namelijk meerdere hoofdtonen te horen. Op deze manier worden hersenstromen gekalmeerd.

Op plaatsen waar een blokkade (bijv. door angst) zit, waardoor de levensenergie niet optimaal kan stromen of een klacht aanwezig is, kunnen cellen weer gaan stromen. Het maakt de cellen weer los, om deze vervolgens te ordenen en in balans te brengen. Sommige blokkades hebben hoge heldere klanken nodig, andere meer lagere donkere klanken. 

Effecten

Een klankbehandeling kan de volgende effecten bewerkstelligen:

 • Zowel geestelijk als lichamelijk een ontspannen gevoel

 • Rustgeven voor hoofd en hart

 • Verminderen van klachten en ellergieën

 • Balans tussen lichaam en geest

 • Een betere doorbloeding van het lichaam

 • Het loslaten van afvalstoffen

 • Verbetert slaap

 • Verbetert concentratie

 • Ademhaling harmoniseert

 • Meer vitaliteit, meer energie

 • Een toegenomen levenslust en enthousiasme

 • Creativiteit wordt verhoogd

 • Synchronisatie van de linker en rechter hersenhelft, beter omgaan met stress

 • Meer inzicht in jezelf

 • in evenwicht brengen van je chakra's

 • Openen en in balans brengen van meridianen

Daarmee kunnen diverse klachten die voortkomen uit een onevenwichtige toestand worden aangepakt. Je kunt hierbij denken aan verlichting van klachten als hoofdpijn, rugklachten, enz.

Klankschaal massage

Een klankschaalmassage biedt diepe ontspanning aan het lichaam. De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades vrij en kan het lichaam weer herstellen.

Een klankschaalmassage versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Het is een prima manier om te ontspannen en kan op zichzelf staan, en het kan ook gebeuren dat er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven worden ervaren. In dat geval kunnen meerdere massages gewenst zijn om daar aan te werken. Een klankschaalmassage kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

Omringd door klank kun je loslaten wat je bezig houdt en ontstaat er nieuwe energie. Sommige mensen voelen trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan. Naarmate je meer ontspant, of meerdere massages hebt ondergaan, is er het merkbaar dat je lichaam een diepe ontspanning kan bereiken en wordt je je daar ook meer bewust van.

Tijdens deze massage draag je comfortabele kleding.

Klik hier voor tarieven

bottom of page